Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Λέντζης Δημήτριος (βιογραφικό)

Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1952. Εργάστηκε σε βιομηχανίες και ως δημοσιογράφος και κριτικός .Αρκετά χρόνια υπήρξε ανώτερος υπάλληλος στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Υπήρξε εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ από το 1987 μέχρι το τέλος της ζωής του. Εικαστικά έργα του παρουσιάστηκαν σε ατομικές εκθέσεις και στα δρώμενα τέχνης και πολιτισμού τού εικαστικού Θεσμού Βόρειας Ελλάδας Τέχνης Φλόγα που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Απεβίωσε στις 5 Ιανουαρίου 2012 σε ηλικία 59 ετών.

Βιβλία του

  • Μέσα στην πόλη, ποίηση 1970
  • Ζωή μαρτύρων τριάκοντα, ποίηση 1972
  • Σημειώσεις για την Αννα, που ζούσε στο Εlsinore, ποίηση 1983
  • Λόγος ζωγραφισμένος δια χειρός, ποίηση 1987
  • Πυροτεχνήματα, θέατρο 2000
  • Το μικρό κόκκινο βιβλίο, μυθιστόρημα 2003
  • Από όνειρα που δεν ξεχάστηκαν ακόμη, ποίηση 2005

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.