Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Δημήτρης Κάσσαρης - Βιογραφικό




Ο Δημήτρης Κάσσαρης κατάγεται από τη Μυτιλήνη. Σπούδασε θεωρητικά της μουσικής και πήρε δίπλωμα κλασικού τραγουδιού με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο, στο Ωδείο «Δημήτρης Μητρόπουλος» το 1996, με δάσκαλο τον διεθνή βαθύφωνο Γιώργο Παππά. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής, αυτοσχεδιασμού και εκφραστικής κίνησης στο στούντιο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την Μαρία Χορς. Tο 1994 έγινε μόνιμο μέλος στη χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ως λυρικός καλλιτέχνης, (βαρύτονος), πρωταγωνίστησε σε πολλές παραγωγές κυρίως  για την παιδική σκηνή και την όπερα δωματίου σε συνεργασία με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο μουσικοσυνθέτης Νίκος Ξανθούλης, ο μαέστρος Λουκάς Καρυτινός , η σκηνοθέτης ΚάρμενΡουγγέρη, η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, κ.ά. Επίσης, έχει συνεργαστεί με κορυφαίους καλλιτέχνες του Ελληνικού τραγουδιού μεταξύ των οποίων η Δήμητρα Γαλάνη, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Χρήστος Λεοντής, κ.ά.
Παράλληλα έχει γράψει βιβλία για παιδιά και μια ποιητική συλλογή:
«Καλημέρα γερο-Γουότς», ζωγραφιές Έφης Λαδά, (Ελληνικά Γράμματα – 2000). 
«Το Θεατράκι του Ουρανού»,  βραβείο εικονογράφησης Σοφίας Φόρτωμα, (Ελλ. Γράμματα – 2004) προτεινόμενο για το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου 2005.
«Οι Χοντρές Κυρίες» εικονογράφηση Λήδα Βαρβαρούση, (Κέδρος – 2004) Βραβείο Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και επίσης προτεινόμενο για το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου 2005.
«Το Τσουρεκόσπιτο» (Κέδρος – 2005) εφηβικό μυθιστόρημα.
«Περιπέτεια στον πλανήτη Μελιτζάν» , με σκίτσα του συγγραφέα, (Κέδρος – 2007), εφηβικό μυθιστόρημα.
«Ο Θησαυρός της Ρεματιάς» , με ζωγραφιές παιδιών, (Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων –Μάιος 2012) παραγγελία του περιβαλλοντικού συλλόγου Ρεματιάς Χαλανδρίου.
«Αλλιώς» (Γαβριηλίδης –Ιούν. 2012) ποιητική συλλογή .
"Το Χειμωνόσπιτο" εικονογράφηση Βασίλη Παπατσαρούχα , με ένθετο cd με μουσική Νίκου Ξανθούλη, (Καλέντης-Δεκ.2014).
Είναι μέλος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.