Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Σέφης Αναστασάκος (βιογραφικό)

Ο ΣΕΦΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΣ γεννήθηκε στον Αμάραντο της περιοχής των Αγράφων Καρδίτσας. Σπούδασε Νομικά, Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες. Ήταν βουλευτής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από το 1981 έως το 1989 και μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο στην ίδια περίοδο. Μέχρι το θάνατό του (Ιανουάριος του 2010) ήταν δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτο Δανειοληπτών (ΕΛ.Ι.ΔΑ).

Έργογραφία:


  • «Θύελλα στην Αθήνα», 
  • Μύθος και Πραγματικότητα της νέας Γιάλτας», 
  • «Επιστολή στον Χένρυ Κίσσιγκερ» και 
  • το τρίτομο βιογραφικό έργο «Ο Πλαστήρας και η εποχή του». 
Ασχολήθηκε επίσης με τα Γράμματα και έργα του δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά και ανθολογίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 


Ποιητικές συλλογές:

  •  «Μεθόριος». 
  • «Άβατα», 
  • «Δραπέτες» και 
  • «Στη Σκιά των Ανεμόμυλων». 
Έγραψε  δοκιμιακά κείμενα για Έλληνες και ξένους συγγράφείς, καθώς και για τα διάφορα λογοτεχνικά ρεύματα. Μετάφρασε επίσης παλαιούς και σύγχρονους τούρκους ποιητές.
Παράλληλα αρθρογραφούσε σε αθηναϊκές εφημερίδες και περιοδικά και επιμελείτο σε διάφορες εκπομπές στο ραδιόφωνο και τηλεόραση.


πηγή: http://amvrosiou.blogspot.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.