Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Στέλιος Λύκος (βιογραφικό σημείωμα)

Ο Στέλιος Λύκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά από Ικάριους γονείς. Παρακολούθησε : μαθήματα Δημιουργικής Γραφής στην Έβδομη Αίσθηση, Μαθήματα φιλολογίας και συγγραφική τέχνη στο Αγγλικό Παράρτημα Writing School, Μαθήματα ενόργανης (με πιάνο), θεωρεία μουσικής και ποίηση στο Μικρό Πολυτεχνείο, Εντευκτήριο.  Έχει φιλοξενηθεί στα φιλολογικά περιοδικά «Θέματα Λογοτεχνίας» (Εκδόσεις Γκοβόστη), στα «Αιολικά Γράμματα», στα «Ικαριακά» και σε τρεις ακόμα Ανθολογίες. Έχει λάβει το Α΄Βραβείο Ποίησης Πανικαριακής ΑδελφότηταςΑπό τη συμμετοχή του σε Διεθνής Διαγωνισμούς Ποίησης έλαβε επίσης τρία βραβεία από την International Art Academy και έπαινο στον διαγωνισμό Ομίλους της Unesco Τεχνών Λόγου και Επιστημών.

Ποιητικές Συλλογές:


  • Σιωπηλά έγχορδα (2015- Όστρια)
  • Πέτρα και Θάλασσα (1980- Ιδιωτική έκδοση) 
  • Μικροί Μεγάλοι Πλανήτες (1998-Έψιλον) 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.