Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΣΠΟΡΟΣ, ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ


{Μύρια τ’ άστρα στο σύμπαν μας!}

Είμαι στο φως και στο τίποτα… 
Το αόρατο δεν είναι το τίποτα. Το αόρατο είναι ο άγνωστος Θεός!
Ψάχνω το σπόρο του Θεού!
Θέλω να κάνω ένα ταξίδι και η ευχή μου έρχεται…
Έρχεται κάτι, που καταπίνει το τίποτα και βρίσκεται ένα πεδίο όπου αναδεικνύει το θετικό και τότε το ενδιαφέρον μου, κρατιέται ζωντανό!
Το άτονο όνειρο, γεμίζει χρώματα και στην ψυχή μου ανθίζει ένα χαμόγελο!
Αγγίζω αναζητήσεις!..
Οι αισθήσεις μου χαϊδεύουν μια ποιότητα και χαιρετώ την απλότητα!
Επωάζεται ελπίδα!.. Και η κίνηση είναι πάντα η ίδια!..
Ο σπόρος που βλασταίνει, που δεν πεθαίνει έρχεται ν’ αναστήσει πάθη, ιδέες, τιμές που από καιρό είχαν σβήσει και ξεχαστεί...
Τι μεγαλείο!
Έρχεται το ενεργειακό κύμα… το ένα μετά το άλλο!..
Νιώθω θάρρος κι ανάδυση όλο φως!..
Ανοίγεται μονοπάτι και δρόμος προς το αύριο!..
Είναι ένα δυναμικό, δημιουργικό ξεκίνημα όταν από το κάτι γίνεται το μεγάλο κι ακόμη το μεγαλύτερο… το άριστο , το τέλειο! Και φτάνω σ’ ένα άθροισμα που είναι απλά το γινόμενο… αυτό που έχει γίνει το παράξενο, το μεγάλο θαύμα!
Αυτό το κάτι που έχεις αγαπήσει… που ήρθε απ’ τον άγνωστο κόσμο του Θεού, στη συνέχεια το καλλιεργείς μέσα σου, το μορφοποιείς, το πλουτίζεις με ακόμα περισσότερα συναισθήματα και ιδανικά!
Τολμάς να το εξωραΐσεις, να το εξευγενίσεις ως κάτι το πιο στέρεο, το πνευματικό και το ψυχικό, το πιο γλυκό κι επιθυμητό πράγμα, που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κόσμο μας!
Σε ό,τι αφοσιωθείς… αυτό και θα κερδίσεις!..
Όταν έχεις προδιάθεση για ευτυχία, αναγεννιέσαι σε κάτι που όλο γίνεται καινούργιο!
Έτσι εξελίσσεσαι… Έτσι νιώθεις τη μαγεία! Έτσι γράφεις, έτσι ολοκληρώνεται το εξαιρετικό ποίημα! Έτσι εξαπλώνεσαι… δίνεις και δίνεσαι!
Έγινες ο δημιουργός, ο άγνωστος Θεός είσαι Εσύ!



Από την εν πλω ποιητική της συλλογή <<Ρίγος προσμονής>>
Μαίρη Σουρλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.