Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

3η ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ των Εκδόσεων ΔΙΑΝΥΣΜΑ


γράφει ο Δημήτριος Γκόγκας

  
Πιστοί στο ετήσιο εκδοτικό ραντεβού τους, οι Υπεύθυνοι των Εκδόσεων ΔΙΑΝΥΣΜΑ προχώρησαν στην 3η κατά σειρά έκδοση Ομαδικής Ποιητική Συλλογής. Ένα εγχείρημα που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και πιθανόν να ξεπερνά τις προσδοκίες των δημιουργών του. Παρακολουθώντας από κοντά τόσο τις προηγούμενες εκδόσεις όσο και την 3η έκδοση δεν μπορώ παρά να ομολογήσω ότι με συνεπήρε ο αριθμός των ποιητών / τριών. Εξήντα έξι  (66) συνολικά δημιουργοί δημοσιοποιούν μέρος της δουλειά τους. Τα εκ δοθέντα ποιήματα ξεπερνούν τα εκατόν εξήντα (160). Αριθμός αξιοζήλευτος για μια ομαδική Ποιητική έκδοση.
  Βέβαια σε μία εκδοτική προσπάθεια αυτού του είδους, ουσιαστικό ρόλο έχει η ποιότητα των  προσφερόμενων προς ανάγνωση πονημάτων αλλά και η γνωριμία των ποιητών/ τριών με το ευρύτερο κοινό. Και το αναγνωστικό κοινό είναι το καθ΄ όλα αρμόδιο να κρίνει εάν το εγχείρημα από ποιοτικής απόψεως μπορεί να σταθεί στο ποιητικό στερέωμα. Και το όλο  αποτέλεσμα αυτό δεικνύει. Ότι  από πλευράς ποσότητας, όσο και από πλευράς ποιότητας, οι ομαδικές Ποιητικές εκδόσεις των εκδόσεων ΔΙΑΝΥΣΜΑ, αντέχουν. Μην λησμονούμε ότι υπάρχουν Ποιητές και ποιήτριες που αδυνατούν, να προβούν σε κάποια ατομική έκδοση, λόγω κόστους,  οπότε οι προσφερόμενες ομαδικές εκδόσεις αποτελούν ένα βήμα για την παρουσίαση μικρού μέρους της ποιητικής τους ενασχόλησης. Σε αυτές τις εκδόσεις μεταξύ άλλων μπορεί ο αναγνώστης να βρει, ξεχωριστά ποιήματα, μικρά διαμάντια.
   Για την 3η Ομαδική Έκδοση, γράφει στην εισαγωγή του βιβλίου ο Υπεύθυνος του Εκδοτικού Τμήματος των εν λόγω Εκδόσεων, «… το αποτέλεσμα….συνιστά το απαύγασμα μιας σημαντικής μερίδας της σύγχρονης ποιητικής παραγωγής».
    Τελειώνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι πέρα από το όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα που αποτυπώνεται στο εξώφυλλο της συλλογής, θα προτείναμε στις επόμενες εκδόσεις να υπάρχει μέριμνα (είτε στην αρχή , είτε στο τέλος) με την παρουσίαση των συμμετασχόντων Ποιητών / τριών σε κατάλογο καθώς και των ποιημάτων τους.
Οι Ποιητές και Ποιήτριες που καταγράφονται στην 3η Ομαδική Ποιητική Συλλογή είναι:
1.      Αγγέλου Αθανάσιος
2.      Αθανασάκης Ευστράτιος
3.      Αθανασίου Αλεξία
4.      Ανδριανού Νεφέλη
5.      Αρζουμανίδης Αγάπιος
6.      Βαρδάκας Νίκος
7.      Βετουλάκη Μαρία
8.      Γαλανάκος Θέμης (Μοναχικός Άγγελος)
9.      Γερογιώργη Γιώτα
10.  Γεροντούδη Παυλίνα
11.  Γήτας Μίλτος
12.  Γιώσα Πηνελόπη
13.  Γκασνάκη Άννα
14.  Γκόγκας Δημήτριος
15.  Γρηγοριάδου Δέσποινα
16.  Δελιόπουλος Γιώργος
17.  Διογένης Αλέξανδρος
18.  Δημητριάδης Α. Δημήτρης
19.  Δημητριάδου Διώνη
20.  Δήμου Μάρθα
21.  Δραγούνη Βασιλική
22.  Ζουμπιάδης Ιωάννης
23.  Ηλιόπουλος Η. Θοδωρής
24.  Θέμα Χριστίνα
25.  Θεοχάρης Π. Ανδρόνικος
26.  Καλλιαντζή Ζαχαρούλα
27.  Καλογεροπούλου Αλεξία
28.  Καλοσπύρου Αυσταθία
29.  Καπόγιαννη Νικολέττα
30.  Καραγιάννη Χριστίνα
31.  Καραμπέτσου Κέλλυ
32.  Κλειδαρά Πόπη
33.  Κοσμανίδου Μαρία
34.  Κούσουλας Δημήτριος
35.  Κουκουσούρης Χρήστος
36.  Κουλαξίδης Χρήστος
37.  Κυπραίου Λίτσα
38.  Λιάτου Έλενα
39.  Μαρινέρη Νότα
40.  Μαρκάτου Μαίρη
41.  Μέρκου- Μυγδάκη Σταυρούλα
42.  Μητροπούλου Σμαραγδή
43.  Μούσσας Κωνσταντίνος
44.  Μπονόβας Δημήτρης
45.  Μωραΐτη Σταματία
46.  Νικολαΐδη Άννα
47.  Ντόβας Μιλτιάδης
48.  Παπακωνσταντίνου Δημήτρης
49.  Παπανίκου Ευαγγελία
50.  Παπασάββας Χάρης
51.  Παρασκευόπουλος Γιάννης
52.  Πίνη Έλενα
53.  Πάστρας Πλούταρχος
54.  Πετρίδου Στέλλα
55.  Σαρρή Κατερίνα
56.  Σκιαδαρέσης Χρήστος
57.  Σκλείδα Σοφία
58.  Σουβατζής Νίκος
59.  Σταμπουλή Έλενα
60.  Στελλάκη Αλεξάνδρα
61.  Τασούδης Γιώργος
62.  Τσακαλάκι
63.  Τσεπεντζή Δήμητρα
64.  Τούντα Κανελλιά
65.  Φυσέκη Ιωάννα
66.  Erina Espiritu


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.