Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Γιώργου Δουατζή Χωρίς σκιά στον Πολυχώρο Τέχνης «Αλεξάνδρεια»


 
Μια σπονδυλωτή παράσταση για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη φιλία, τον έρωτα, την κρίση, με τίτλο Χωρίς σκιά παρουσιάζεται από τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 8:30μμ, έως 19 Δεκεμβρίου 2017, στον Πολυχώρο Τέχνης «Αλεξάνδρεια» (Σπάρτης 14, πλατεία Αμερικής, τηλ. 210-8673.655).
Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Νίκου Γκεσούλη και περιλαμβάνει τρία θεατρικά μονόπρακτα, βασισμένα σε διηγήματα του Γιώργου Δουατζή από τη συλλογή Η άλλη λέξη (Εκδόσεις Γαβριηλίδης).
 
Χωρίς σκιά είναι ο τίτλος του πρώτου μονόπρακτου, που αναφέρεται στη σχέση δύο φίλων που έζησαν μαζί από την παιδική ηλικία ως την ωριμότητα, σχέση που τελειώνει με τον θάνατο του ενός. Η απουσία αυτή απελευθερώνει τον επιζώντα που κατακλύζεται από αμφιλεγόμενα συναισθήματα. Με έναν αποκαλυπτικό λόγο εκτονώνεται και φέρνει στο φως όσα πικρά έκρυβε επί δεκαετίες στα σκοτάδια της ψυχής του.

Ο μονόλογος του Λου, δεύτερο στη σειρά μονόπρακτο, ψηλαφεί τα στερεότυπα που «συντηρούν» την καθημερινότητα ενός ζευγαριού, την εσωστρέφεια που εμποδίζει την ουσιαστική ανάπτυξη των ανθρώπινων σχέσων, την ντροπή που νιώθουν οι άνθρωποι αρνούμενοι να εκφράσουν τα συναισθήματά τους στους άλλους. Ο Λου ανατέμνει με δεξιοτεχνία και απλότητα τη σχέση ενός ζευγαριού της διπλανής πόρτας ή, καλύτερα, της... δικής μας πόρτας.

Η τρίτη ιστορία, Η πείνα, είναι η αφήγηση ενός ανθρώπου που ζει την ευμάρεια του μικροαστού ανυποψίαστος για την επερχόμενη κρίση και τα δεινά της. Μέσα από τα ερείπια της πρότερης ζωής του, άνεργος, αναζητά διεξόδους, ανακαλύπτει τη σκληρότητα του νέου ζοφερού περιβάλλοντος, παλεύει να σταθεί στα πόδια του και φτάνει στα όρια της πείνας. Μια συνηθισμένη ιστορία στη χώρα μας, όπου πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και τους κρατάει στη ζωή μόνον η ελπίδα.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Νίκος Γκεσούλης
Εικαστικά: Μιχάλης Αμάραντος
Μουσική: Γιώργος Βαρσαμάκης
Επιμέλεια φωτισμών: Νίκος Γκεσούλης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Βλάχος, Θοδωρής Προκοπίου

Παραστάσεις:  Δευτέρα και Τρίτη στις 20.30 (4, 5, 11, 12, 18 και 19 Δεκεμβρίου 2017)
Τιμές εισιτηρίων:  10 €, 8 € φοιτητικό,  5 € ανέργων, ατέλειες
Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210-8673.655

Πολυχώρος Τέχνης Αλεξάνδρεια
Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής, ΤΚ 11252 ΑΘΗΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.